Vervolg en Inauguratie en nog veel meer
Door: Elisa
Blijf op de hoogte en volg Elisa
19 Januari 2009 | Verenigde Staten, Chevy Chase
Wat wordt ik toch elke keer weer verrast en blij van alle reacties en mailtjes. Echt ongelooflijk lief en hartverwarmend! Dank jullie wel!
Jullie hadden nog wat tegoed… er is nog veel meer gebeurd in de tijd rond kerst en daarna
Vervolgverslag van bezoek van mijn ouders
Begin van de vakantie van m’n ouders en vóór NY zijn we naar Garden of Lights geweest. De naam zegt het al. Een tuin verlicht, maar heel gaaf in allemaal dieren en plantjes en met allemaal kleurtjes. Echt de moeite waard!
Laatste dag in NY, inderdaad zoals mijn moeder schreef: “we zijn die laatste dag naar en door Harlem gereden zijn.
De dure wijk van NY waar Jackie Kennedy-Onassis heeft gewoond toen ze weduwe was geworden en waar John Lennon woonde en vermoord is. Waar een groot deel van de film "West side story"is opgenomen, het prachtige Central park ligt. Hele grote, dure limousines rijden van wel een stadsbus lengte. Oftewel ook de laatste uren hebben wij enorm genoten!”
Oud en nieuw was er niks. Geen vuurwerk, geen buren die naar buiten kwamen. Alleen op tv naar Time Square gekeken, waar wij de dag ervoor nog waren geweest en waar het nu zo vreselijk druk was en koud!!, vooral koud. Beetje jammer en ik wilde eigenlijk al eerder mn bed in…. Erg hè!
Thabi
De hele vakantie, op bezoek NY na, voor de hond Thabi gezorgd. Uitlaten, eten geven, erg lief en rustig beestje. Ligt het liefst de hele dag in haar mand en houdt ervan veel geknuffeld en geaaid worden (Graag op de buik, ze gaat er helemaal voor liggen) en houdt van mandarijntjes. We zijn goede vriendjes geworden. Thabi klimt nu zelfs helemaal op schoot (best zwaar zo’n hond….) en laat zich gewillig aaien. Zal binnenkort eens een foto plaatsen van Thabi.
D.C.
Naar Washington geweest, op 1 januari Over the Mall en Capitol Hill gelopen, al druk met voorbereidingen voor 20 januari, inauguratie.
En in Union Station geweest. Een Metrostation met allemaal winkel(tje)s
Langs de weg staan tribunes, we hebben er even plaats op genomen, zodat wij er hebben gezeten en dat plekje wellicht kunnen aanwijzen als het op tv is.
Het Witte Huis gezien en de Christmas Tree ervoor. Het Witte Huis was al leeg, Bush was er die week uit gegaan en Obama komt er pas komende week in.
Erg veel gelopen, wel 18 km. Washington DC is niet groot, maar je kan wel veel lopen daar!
En we houden van boekenwinkels hier. Ze zitten op diverse plaatsen, ook als je richting de metro loopt en ze zijn 7 dagen per week open van ‘s morgens tot ’s avonds (laat) en ze hebben een toilet en zelfs Starbucks of in ieder geval koffie. Dus als je een keer nodig moet is de redding redelijk dichtbij. ;)
Vrijdag 2 januari het huis een beetje aan kant gebracht en ik heb Lise en Marcel weer van het vliegveld gehaald. Willemien kwam zaterdag 10 jan pas thuis door familie omstandigheden.
Zaterdag 3 jan In M-street geweest, in Georgetown. Hét winkelgebied. Gewinkeld en een oud huis bezocht. Het oudste huis in M-street. Op zoek geweest naar laarzen. Niet De laarzen gevonden en wel heel veel gepast.
Zondag de great falls bezocht in Virginia. Daar was ik al een keer geweest en kon het nu aan mn ouders showen.
Maandag voor de eerste keer weer gewerkt en voor Lise gezorgd. Was wel weer heel leuk (en een beetje wennen) Ik vond haar wel heel erg veranderd na 2 weken NL. Maar het was vrijwel direct weer goed en vertrouwd!
Op dinsdag weer naar the Mall. Toen naar Holocaustmuseum. Ook erg indrukwekkend. De beelden en teksten geven je weer het rotgevoel wat erbij hoort, althans dat gevoel wat ik altijd heb als het over de WOII gaat
En in oud postkantoor (museum?) gelopen.
Woensdag en donderdag weer voor Lise gezorgd en mijn ouders naar DC gegaan.
Vrijdag ’s morgens gewerkt en ’s middags afscheid. Zoals ik al meldde in mijn vorige verslag was dit echt niet leuk! Had ze graag nog langer hier gehad!
We hebben echt een geweldige tijd hier gehad en het was weer zoals thuis en dat was toch even afwachten... Het was eerst leuk zonder de familie en daarna een weekje met. Het was erg leuk om te zien hoe Lise ook op mijn ouders reageerde. Ze noemde ze opa en oma en ‘bril’ was erg boeiend. Oja en de tenen en de schoenen uit en aan ook. Dat werd goed in de gaten gehouden door Lise. Erg leuk!
Lise noemt zichzelf Lile en mij Ela. Vorige week was het nog Lala. Kisa is niet meer gezegd sinds half dec.
Veel lol samen. In de tent, tekenen, boekjes lezen, “knoelelen” (knuffelen) spelen in huis en nieuw: kleien!
Het kost wel moeite om NIET met haar te spelen. ;)
Fietsen in haar favoriete activiteit. “Fiets!!” en dan worden haar schoenen en jas zonder problemen heel snel aangedaan :D
Eerste ervaring met Amerikaanse kinderarts voor Lise, positief. Lise werkte ook erg goed mee! Hier in Amerika gaan kinderen naar een kinderarts. Dit tot hun 35e jaar wel. Maar echt een huisarts voor alle leeftijden is er dus niet. Aparte praktijk.
Engelse les is weer Kl.t. en s..i. Ga er maar weer wat van zeggen. Echt iets anders zoeken?
Heb een vervanger gehad die normaal op zaterdag lesgeeft en die was echt geweldig goed. Dus misschien naar de zaterdag verhuizen?
Inauguratie-activiteiten
Zondag was het concert voor Obama. Ik heb voor Lise gezorgd, Marcel en Willemien zijn er naar toe geweest, was heel erg leuk geweest. Ik heb het ’s avonds op tv terug kunnen zien! Zoveel bekende artiesten! En zo gaaf om de het Lincoln Memorial te zien en de reflecting pool en dat ik daar een paar weken geleden ook heb gelopen! Het is allemaal zoveel dichterbij nu, zowel fysiek als psychisch ;)
EN!! EN!! Dinsdag (morgen al) ga ik naar D.C en ga proberen het echt mee te maken (het is nog maar de vraag of ik er veel van zal zien. Maar wil heel graag het sfeertje proeven. Ik vind het echt kicken dat ik het ga doen!!! Hoop dat het niet al te koud is. Aangezien het hier afgelopen week echt zooo koud is geweest. -8 tot -15! Ik probeer foto’s te maken goed! En goed kijken op tv misschien zie je me dan, ik zal zwaaien! ;) Haha tussen al die miljoenen mensen.
Happening
Vorige week maandag de hele dag helikopters rond het huis, vanaf 6 uur ’s morgens. Heeft het met inauguratie te maken? Of is er iets anders gebeurd? I don’t know!
Afgelopen woensdagnacht is een bijna afgebouwd huis uitgebrand in de straat achter ons. Heel erg om te zien. Zeker omdat ik de dag ervoor nog langs gelopen was en dacht: “wow het is nu echt zo goed als af. Is echt mooi geworden”. Heb ’s nachts een explosie gehoord en bleek dus daar gebeurd te zijn…2 miljoen dollar schade + 2 naast liggende huize ook schade.
Mensen ontmoeten
Heb een au-pair uit Zuid-Afrika ontmoet en we kunnen NL met elkaar praten. Al is het toch nog best ander Nederlands. Maar dat meisje was zo blij dat ik Dutch spreek, reageerde echt heel enthousiast en een beetje lachwekkend was het wel, maar leuk!
Ook heb ik zaterdag 4 Nederlandse meiden ontmoet, die ook au-pair zijn. We zijn gaan winkelen in een outlet store. Heel lang gewinkeld van 14-19.30 uur. Ik was echt gesloopt!!
De film Seven Pounds met Will Smith gezien in de bios, nou ja…. Ehm…niet helemaal, late voorstelling was iets te laat, dus heb een stukje met m’n ogen dicht gekeken. Maar kan m je ondanks dat echt aanbevelen!! :D
Winkelen
Vorige week zondag Gewinkeld in Pentagon-city. Groot winkelgebeuren. Heb laarzen gekocht. Toch gelukt!
Fijn dat nu de dollar weer wat lager staat. Van de prijs in dollars gaat nu ongeveer 1/3 af. Dit was ¼ toen ik hier kwam. Dus scheelt wel!
En dus de outlet-store afgelopen za. Heb een Obama shirt voor mezelf gekocht! Jee! En een schort voor Marcel. Hij is de kok!
Sportschool
Vandaag redelijk op tijd opgestaan om naar de sportschool te gaan. Ik wil (moet!) meer bewegen, conditie opbouwen en spieren kweken. Half uurtje hard gelopen op de band (dat ik dat nog kon, verbaasde mij ook :) En gefietst.
En…. heb voor zaterdagochtend een afspraak staan met een personal trainer (jaja) voor een uurtje work-out. Het lidmaatschap is wel duur, 60 dollar per maand, maar dan kan je onbeperkt sporten. En als ik zoveel geld moet betalen is dat wel iets om vol te houden! Maar eerst nog een proeflidmaatschap! En dan ook nog volleyballen! Straks kom ik onherkenbaar strak terug in NL hahahahahahaha
beetje veel tekst weer... hmmm
Nou hoop dat het boeiend genoeg was om te lezen!
Doei doei!! Ik ga aan het werk...
19 Januari 2009 - 17:13
Laura:
Hi sp,
Goed om te lezen dat je het nog steeds zo naar je zin hebt :D!! Heb steeds meer zin je op te komen zoeken van de zomer (jij hopelijk ook ;)). Nou meis, groetjes daar en blijf er lekker van genieten!!
Liefs Lau -
19 Januari 2009 - 18:12
Leanne:
Hoi Elisa,
Toch leuk om alles weer zo te lezen. Wij hebben gister op tv naar het concert voor Obama gekeken en ik vroeg mij nog af of jij er ook nog zou staan.
Vond het ook nog erg gezellig om met je te chatten vorige week.
Heel veel plezier morgen en ik zal kijken of ik je kan zien zwaaien, haha.
Groetjes aan de familie en tot de volgende mail.
xxx Leanne -
19 Januari 2009 - 18:31
Wil Van Der Ham:
Joh ik had de vorige brief slechts met een schuin oog gelezen.Ik heb ze maar even uitgeprint. Ga ik op mijn gemakkie in de huiskamer zitten. Erg leuk die brieven van jou.
Wil. -
19 Januari 2009 - 19:09
Stephanie:
Hey Elisa,
Zeker boeiend genoeg om te lezen :)... kijk uit naar je volgende belevenissen en vooral naar je verslag over de inauguratie van Obama :D!
Liefs,
Stephanie -
19 Januari 2009 - 21:13
Henny:
Hoi Elisa,
Leuk verhaal weer hoor en ook leuk om te lezen.
Best geinig dat je dat allemaal kunt meemaken met Obama en zo dit gebeurd niet iedere maand.
Ook fijn dat je zo lang met je ouder hebt kunnen optrekken is toch niet niks om daar zonder fam. te moeten zitten. Ik neem mijn petje voor je af hoor.
Ik kijk weer uit naar je volgende verhaal!
En inderdaad blijven volleyballen hoor want we hebben je dadelijk heel hard nodig als je weer terugkomt mettertijd.
Henny -
20 Januari 2009 - 07:40
Claudya:
hoi Elisa,
ja,... veel tekst, maar wel met plezier gelezen! Inderdaad, we gaan je niet herkennen als je terug ben! 60 dollar sporten betaal je hier hetzelfde via vlietkinderen...dus of het duur is??? De trailer van de film van Will Smit zag er goed uit, maar na jou reactie denk ik niet dat het verstandig is....gezien ik laatst vechtend tegen de slaap naar Het huis Anubis met de kids heb zitten kijken in de bios!!! hihihi...niet doorvertellen hoor! Groetjes!!!! -
20 Januari 2009 - 09:44
Louise:
hoi elisa
wat heb je ons weer veel te vertellen, zeg, echt gaaf!
wat uniek wat jij daar meemaakt, besef je dat eigenlijk wel? ooit kan je aan je kinderen vertellen:(wat zij uit de geschiedenis boekjes moeten leren)dat jij in Amerika was toen de 1e zwarte president werd geïnstalleerd.geniet ervan.
trouwens wat een leuke jas heb je daar gekocht, de volgende keer moet je je laarzen maar laten zien, oké?
groetjes louise -
20 Januari 2009 - 09:48
Louise:
hoi dat smoeltje had een haakje open moeten zijn, ik heb geen idee hoe ik dat ge fikst heb, -
20 Januari 2009 - 10:52
Marga Bertelink:
Hoi Elisa,
Wat geweldig dat je alle gebeurtenissen
zo nauwkeurig opschrijft. Hartestikke leuk.
Ik zal vanavond naar je zwaaien als ik je op de Tv zie.
Groetjes, Marga Bertelink -
20 Januari 2009 - 17:47
Marielle:
heey elisa:D
voor die engelse les, zou ik gewoon naar de zaterdag gaan, als dat leuker is!
en heel leuk dat je allemaal au-pairs bent tegen gekomen. lekker shoppen en zo :P
& dat met dat afgebrande huis is ook erg:O
maarja, dat gebeurt..
nou veel plezierr
xxxxxxkusjes -
20 Januari 2009 - 17:48
Marielle:
heey elisa:D
voor die engelse les, zou ik gewoon naar de zaterdag gaan, als dat leuker is!
& dat met dat afgebrande huis is ook erg:O
maarja, dat gebeurt..
nou veel plezierr
xxxxxxkusjes -
21 Januari 2009 - 00:13
Arno:
Hija Elisa,
Zo te horen heb je je ouders aardig bezig gehouden toen ze bij je op bezoeken waren. Wees trouwens gerust, bij ons was het vorige week min 19, en met de wind was de gevoelstemperatuur min 32 graden celcius, brrr.
Ik hoop dat je vandaag een plekje hebt kunnen vinden. Weer een goede speech van the new president en het was behoorlijk druk. We kijken uit naar je 'live' verslag.
Groeten uit het koude Canada.
Arno, Mariken, Renske en Ernst. -
05 Mei 2009 - 18:00
Tessa:
Whaaa... Ook hier geen bericht!!!??
Ondertussen ben je al weer terug geweest naar New York... Wist je de weg nog ;)?
Wat anders, het Oud en Nieuw gebeuren in Amerika... Hier in Nederland doen we het toch feestelijker!
Ik heb nog steeds geen foto's gezien van Thabi Elies... Schaam je :P... Leuk beest, lust zelfs mandarijntjes?!!
Hoe werkt dat dan eigenlijk met die huisarts? Is dat gewoon de EHBO bij het ziekenhuis ofzo? Ik bedoel, stel nou dat ik de pil nodig heb, voor het eerst. Naar wie moet ik dan toe?
Wat ontzettend zonde van dat huis trouwens!
Hoe is het sporten nu? Nog steeds een personal trainer?
Nou dat was m weer even voor nu :)
Liefs