Nieuwe ervaringen en sociaal leven komt op gang - Reisverslag uit Chevy Chase, Verenigde Staten van Elisa Valk - WaarBenJij.nu Nieuwe ervaringen en sociaal leven komt op gang - Reisverslag uit Chevy Chase, Verenigde Staten van Elisa Valk - WaarBenJij.nu

Nieuwe ervaringen en sociaal leven komt op gang

Door: Elisa

Blijf op de hoogte en volg Elisa

14 November 2008 | Verenigde Staten, Chevy Chase

Lieve mensen,

Ik heb het gewoon nu al te druk om regelmatig met deze site bezig te zijn haha. Op zich is dat een goed teken!

Dinsdagavond ben ik voor het eerst naar Engelse les geweest. Een groep van 10 studenten, uit o.a. Mexico, Chili, Italie, Turkije. Het kan niet op.
Docent Andrew, een broekie. (onlangs een cursus lesgeven gevolgd??) oeps klinkt ene beetje negatief, maar heb wel eens een betere docent voor me gehad, maar goed.
Eerste avond was ik niet super enthousiast, het niveau is denk ik wel goed voor mij (het hoogste dat je kan doen bij dit instituut (op zich best goed, al zeg ik het zelf) en we moesten teksten lezen en als ik ergens een hekel aan heb.... dan is dat wel Engelse teksten lezen die me niet boeien.... en dan vragen erover beantwoorden. Het Havo-gevoel was eensklaps terug!.... maar goed het is voor een goed doel. En ik zal het straks wel leuker gaan vinden en beter begrijpen.
Maar de tweede avond was ik nog minder positief :( en twijfel(de) of ik niet beter naar een universiteit kan gaan. Daar zijn wellicht meer native speakers (Amerikanen die Engels als eerste taal hebben), nu zit je toch in een groep met mensen die (ook) gebrekkig Engels spreken. De klas is (zoals elke klas, altijd en overal) voorzien van een betweter, die dat graag laat blijken en dus veel tijd/aandacht vraagt en een paar minder geinteresseerde, half onderuithangende studenten. De derde avond kon ik er al de humor van inzien. Betweter was aan het woord en werd onderbroken, zegt ze : Excuses me, I thought it was my speaking moment!' (en dan dat hoofd erbij... nu kan ik er om lachen, toen dacht ik echt.... djeeez)

Ik ben overigens nog nauwelijks aan het woord geweest (ja echt ;)) en wil juist daarmee Engels oefenen. Ik heb mezelf wel aan het huiswerk gezet: woordbetekenissen opzoeken en leren en lezen in Amerikaanse tijdschriften en boeken. Hier wordt ik zeker in gestimuleerd met de People en krant(en) en straks ook boeken ;).
Derde avond les was weer wat positiever, dus dat is wel prettig, om er volgende week weer mee verder te gaan.

Heb nu contact met een Italiaanse student radiologie, 28 jaar. Zij woont op 10 min lopen van waar ik woon. Afgesproken om vanavond naar de bioscoop te gaan. Dus ik heb mijn eerste avondje uit, zeg maar!

Ook heb ik een Duitse au pair, Charlie, ontmoet in de speeltuin en heb haar nummer. Heel handig was dat zij vandaag ook smste of ik zin had om naar de film te gaan. Maar had dus al min of meer met Marianna (Italiaanse) afgesproken, alleen was dit nog niet definitief en kreeg haar niet te pakken, dilemma/lekker handig. En 'aardig gevonden willen worden' (zoals altijd) hield ik beide opties nog open...
Puntje bij paaltje kon ik geen van beiden bereiken en leek mijn avondje uit in het water te vallen. Maar het is goed gekomen en ga dus vanavond...met Marianna! Welke film...weet ik even niet meer, maar schijnt leuk te zijn. Ben benieuwd!

Verder heb ik me aangemeld bij facebook (Amerikaanse Hyves) en krijg ik uitnodigingen voor borrels, feestjes en activiteiten hier in de buurt (voor zover je je daarvoor aanmeldt uiteraard) en heb gesproken met een stagiair van de ambassade met wie ik binnenkort vast en zeker een keer ga afspreken. Dus het sociale leven hier komt nu op gang.

En ik heb dinsdag voor het eerst auto gereden. In de enorme, grote, luxe auto van Marcel en Willemien. Automaat.... best makkelijk. Geen koppeling, niet terugschakelen, geen problemen met hellingproef. Best leuk, maar nog wel een paar keer oefenen hoor!! haha

Gisteren had ik een ochtendje vrij en dat was erg relaxt. Kunnen skypen met het thuisfront. Iedereen in mijn familie krijg ik aan de Skype. Ik zou aandelen moeten krijgen/kopen.

Vanmiddag ben ik twee uurtjes met de fiets (van Willemien, heb er zelf nog geen een, al ben ik er wel mee bezig) naar Bethesda gegaan (stad hier vlakbij) even rondgekeken en gelopen. Eindelijk een batterij oplader gekocht, digi camera kan weer gebruikt worden... handig!

Morgen ga ik om half 9 naar school, de Nederlandse school en ga daar een ochtendje rondkijken. Ze willen wellicht dat ik kom invallen (werd al helemaal lekker gemaakt met 150 dollar voor 3 uurtjes op za-ochtend en maar 8 kids in de klas...) En verder schijnt er ook interesse te zijn in Nederlandse bijles. Ik ga het morgen allemaal wel horen en zien.

Nu naar de bios! Doei doei
x elisa

• 15 November 2008 - 07:35

Rob & Kitty:

Hallo Elisa,
    Had je zo'n haast om naar de film te gaan dat je het bericht 2 x geplaatst hebt? En welke film was het?
    Hou vol met de Engelse les, ondanks miss Speaking Moment! Zulke typetjes zijn overal. Kitty heeft er ook in hier(CH) in haar Duitse les....en het is nog een Hollander ook! Arghhh. Kitty doet vandaag een soort Staats-examen voor een certificaat. Duimen dus!
    Suc6 straks op 'de Ned. school'. Goede vooruitzichten en zo heb je snel het geld voor een fiets bij elkaar en wie weet heeft iemend er op de school nog wel een staan.
    Groetjes uit Zwitserland

• 15 November 2008 - 08:51

Claudya:

Hi Elisa,
    leuk dat je sociaal leven op gang komt en niet alleen bestaat uit babysitten... Als je op zoek bent naar een kort, aandoenlijk en grappig engels boekje dan is "the curious incident of the dog in the night-time" van Mark Haddon een aanrader. Groetjes, Claudya

• 15 November 2008 - 09:33

Rob & Kitty:

Volgens mij ligt het niet aan jou maar aan de site dat je bericht er 2 x op staat, want mijn reactie is ook dubbel. Haha

• 15 November 2008 - 11:44

Wilvanderham:

Hoi Elisa,
    Je begint er aardig in te komen zie ik. Best leuk om een keer te skypen. Als je wilt skypen, moet je maar een tijd afspreken, dat ik ook achter de computer kan zitten.Ik heb geen webcam dus kun je mij of Els alleen maar horen.

Veel plezier bij de film.

Wil

• 15 November 2008 - 20:50

Leanne:

Hoi Elisa,

Leuk om te lezen dat je je sociale leven aan het opbouwen bent en weer nieuwe mensen leert kennen. Ben wel benieuwd naar welke film je bent geweest. Veel succes verder met de engelse les.

xxx Leanne

• 16 November 2008 - 08:26

Hetty & Menno:

Hoi Elisa,

We hebben eigenlijk nog niet gereageerd maar we volgen je verhalen met veel plezier. Erg leuk om te zien hoe het daar gaat én om te zien dat erg goed gaat. Groetjes uit Ambacht.

• 16 November 2008 - 11:00

Marielle:

hee elisa,
    leuk dat je gelijk 2keer bent gevraaagt om naar de bios te gaan:)
    maar zijn daar eigenlijk ookleuke jongens, haha grapje;)
    ik had gister lekker een verjaardag, heb gelogeerd, en straks weer een verjaardag, haha:)

veel plezier xxxjes

• 16 November 2008 - 14:03

Joris En Susanne:

Ha die Elisa,
    leuk om te lezen dat je erg druk bent met sociale en leerzame dingen te ondernemen. Kun je vertellen wat voor een auto Marcel en Willemien hebben? We zijn erg benieuwd.
    We gaan straks proberen om te skypen met jou. Sinds kort hebben we ook een webcam (ja,wij ook)en die gaan we dan ook uitproberen. Nou de groetjes van the family hier en tot gauw..

• 16 November 2008 - 14:50

Pappa:

Het gaat goed met je. Je bent weer helemaal in je element. Zowel met uitjes als ervaringen met lesgevenden.
    Was de film leuk?
    Vrijdagavond feestje van tante Gema gevier in Lisse. Gezellig een hele tijd met Niels gesproken over zijn opleiding tot gezagvoerder (piloot). Interessant. Gister (zaterdagavond) met mamma, louise, Suzy en Ini naar een operette uitvoering van Gräfin Mariza geweest. Een vriendin van Louise, Patricia de Swarte, speelde en zong erin mee.

Succes met de lessen Engels en tot de volgende keer.
    pappa

• 16 November 2008 - 19:37

Barbara:

Ha die Elisa,

Ik lees allemaal leuke dingen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Ik vind het echt heel knap van je allemaal. En je schrijft zo leuk. Volgens mij heb je je nog geen seconde verveeld.

Groetjes Bar!

• 18 November 2008 - 08:45

Tessa:

Hey Eliesje,
    Hi there, is this my speaking moment? :D
    Wat leuk, je Engelse les :S. Hoe vaak ga je eigenlijk? Ik geloof dat ik dat een beetje gemist heb.
    Wat gaaf, voor de eerste keer naar een Amerikaanse bios. Ben benieuwd hoe je dat vind. En welke film het was uiteraard (misschien issie wel aan te raden).
    Top dat Facebook. Zat gister te wachten op het vliegveld van Dublin, toen zag ik iets wat leek op Hyves, en nu weet ik dat het facebook is :D! Het wordt daar in ieder geval wel wat actiever gebruikt merk ik. Hier wordt ik niet uitgenodigd voor een borrel hoor ;)!
    Ben benieuwd wat betreft het invalwerk op die school, dus tot je volgende bericht!
    Liefs

• 18 November 2008 - 08:46