Ik ben er!!!!
Door: Elisa
Blijf op de hoogte en volg Elisa
29 Oktober 2008 | Verenigde Staten, Chevy Chase
Ik ben er!
Er is uiteraard wel een hele hoop gebeurt voordat het zover was!
Gisteren om half 10 vetrokken met 2 koffers met elk zo'n 32 kg en een handbagagetas. (Zo goed als alles meegekregen, ook de cadeautjes die ik allemaal heb gekregen.) De buurtjes hebben me uitgezwaaid en via de sms werd ik ook 'uitgezwaaid'. Heel lief allemaal die aandacht en wensen!
Om half 11 waren we op Schiphol. Koffers inchecken... "ehmm mevrouw u heeft een beetje overgewicht... u mag maar 23 kg per koffer meenemen. Dus dat wordt 50 euro per koffer meer!" "Wat?????" Gelukkig had ik bewijsmateriaal waarop stond 32 kg. Maar dit bleek discutabel, er stond ergens een komma tussen en dat maakte het wel wat onduidelijk gaven ze toe. Er werd navraag naar gedaan, (er hebben 5 mensen naar de zin gestaard en het hardop gelezen) en ze kwamen tot de conclusie dat het inderdaad onduidelijk was en dat ik het voordeel van de twijfel kreeg. Mazzelaar!!! Dus 64 kg ingecheckt, zonder extra kosten!
Daarna koffie/water gedronken met mn ouders, ik heb 'gezellig' de smsjes over zitten schrijven, aangezien ik mijn telefoon niet meenam. Om 11.50 u zou de gate opengaan, daar zijn we heen gelopen.
En toen het afscheid van pappa en mamma. Paar traantjes maar! Het is mij erg mee gevallen... daarna korte controle van paspoort en boarding pass en ik was al 'binnen' (was dat nou de Amerikaanse douane????) Toen op zoek naar gate D3. Een enorme rij.... en de gate ging uiteindelijk om 12.15u open...
Met een Amerikaans meisje staan praten, die 4 dagen in Amsterdam was geweest voor de musea... jaja.. en de coffeeshops. Ze ging op het laatste moment nog even wat door het toilet spoelen en een zakje hasjsnoepjes (?) opeten, i.v.m. drugscontroles....
Maar de controle stelde allemaal weinig voor, vond ik. Bagage op de band, door een poortje, even over mn kont geaaid (door een vrouwelijke beveiliging) en toen was het al klaar! Om 12.55u mochten we het vliegtuig in. Ik had een plekje bij het raam. Mazzelaar! (hè Laura)
Naast mij zat een oude Israelische vrouw, Ida, die 5 woorden Engels sprak. In de stoel was een beeldscherm met afstandsbediening en telefoon. LUXE, dat het bestaat! (e-mailen, bellen en sms a $2,50) en er was keuze uit allerlei films.
We gingen om iets over half 2 de lucht in. Het was bewolkt en regende, dus kon niet heel veel zien.
Het eten en drinken was prima tijdens de vlucht en de appel en brood van thuis heb ik ook maar snel opgegeten, je mag het niet meenemen. Ik had het plan om de hele tijd
films te kijken, maar heb 2 films voor de helft maar gezien, kon mn aandacht er niet echt bijhouden...
Dus heb van alles wat gedaan: Gegamed, Engels geoefend, cadeautje en kaarten uitgepakt: DANK Mitchell en Miranda, heel lief!!!!!! Verslag zitten schrijven. Formulieren in zitten vullen (x5, had niet alles goed ingevuld...) Puntje bij paaltje mocht ik op het vliegveld weer een formulier invullen, ze hadden me de verkeerde gegeven....zucht..
Maar voordat ik op Washington Dulles was, ben ik eerst geland in Baltimore. Er was een te harde noord-westelijke wind, en daardoor maar 1 landingsbaan open op Dulles (ipv 3) en rondjes vliegen hadden we al gedaan en nog steeds konden we niet landen en de brandstof moest aangevuld worden.
Om 17 uur (+5 ipv +6 uur voor NL, door wintertijd) zijn we geland op Baltimore. Met een geleend mobieltje van een Amerikaanse mocht ik Willemien even bellen, maar gelukkig was al op de hoogte van de vertraging.
Om 18.10 uur waren we weer klaar om naar Washington te vliegen. Dat wa wel gaaf: niet hoger dan 1800 meter, nauwelijks bewolking en dus kon je goed de huizen enzo zien! (Niet Het Witte huis, want het vliegveld ligt in Virginia en niet wat je verwacht, althans ik, in Washingon zelf. En het werd donker, dus alle lichtjes gingen aan (net Madurodam by light!)
Om 18.50u stapte ik uit het vliegtuig. Met een soort bus reden we naar het vliegveld, het was erg rudtig, alleen maar douane mensen achter hun desk. Ze deden vriendelijk (dit had ik niet verwacht. Een groot verschil met de beveiliging van consulaat in Amsterdam) Er werd een vingerscan gemaakt, ik moest het formulier inleveren (en een nieuw formulir invullen) Inmiddels stond de bagage al klaar en kon ik zo naar de uitgang.
Daar stonden Willemien en Lise (al 3,5 uur aan het wachten...) mét een mooie Welcome-ballon!
Iedereen blij! Lise ook blij, maar volgens mij niet echt een blik van herkenning.
Snel naar de auto (koud, 7 graden? en harde wind) en naar mijn nieuwe huis!
Lise liet me haar knuffels en speelgoed zien (Giraf waar ga je met Lise naar toe??) en het was inmiddels al 20.00u hier en zij was nog zo wakker en actief als wat! Wel heel grappig!!
We hebben lekker een stuk taart gegeten, ik kreeg een rondleiding door het huis en Lise werd naar bed gebracht, mijn koffers naar boven getild (puf puf), Hema kleertjes gegeven en toen ging bij mij het licht uit (21.45u). Douchen en slapen... en dan lig je toch nog even te vliegen en voel je de turbulentie.....
Om 4.00u vanmorgen was ik wakker, (was voorspeld) heb toen mn dagboek (Dank Annemarieke) bijgewerkt en ben daarna naar beneden gegaan en heb een boterham met pindakaas (!!!) gegeten. Willemien was ook wakker geworden. Marcel is vannacht pas om 3 uur thuis gekomen vanuit LA. Lise en hij liggen nu nog lekker te slapen.
En net even mn vader aan de telefoon gehad, via skype. `Ik ben goed aangekomen!`
Het begint hier inmiddels licht te worden, half 8.
Dit was even mijn verhaal. Ik ga proberen zsm weer meer te typen over hoe het verder is gegaan en wat we vandaag allemaal hebben beleefd/gaan beleven. Naar Ikea? Laptop kopen?
x elisa
29 Oktober 2008 - 11:21
Annemieke:
Hoi Elisa,
Fijn dat je "thuis" bent, heerlijk om jou verhaal te lezen. Ik hoop dat je gauw je draai zult vinden. We volgen je. Liefs tante Annemieke. -
29 Oktober 2008 - 11:23
Annemarieke:
Hoi Elisa,
Zo..eindelijk, ben je er dan... Leuk hoor. Je verhaal is erg leuk geschreven, beleef het helemaal mee.
Veel plezier!
Liefs,
Annemarieke -
29 Oktober 2008 - 11:30
Gabrielle:
Hai lieve Elies,
Wat leuk om je verhaal te horen! Wilde je net een mail sturen om te vragen of je goed was aangekomen toen ik je verhaal op je site zag staan.
Leuk om al je avonturen te lezen!
We hebben contact!
Liefs,
Gab -
29 Oktober 2008 - 11:31
Susanne:
Lieve Elisa,
Fijn dat je goed bent aangekomen.
Uit je verhaal te lezen heb je al een compleet avontuur beleefd... en het is nog niet eens 1 november!
Ik hoop dat je snel bent gewend aan het tijdverschil en de cultuur en dat je ons snel weer "bijpraat" via je leuke site!
Veel liefs,
Susanne -
29 Oktober 2008 - 11:35
Inge:
Hai there!Wat een leuk en uitgebreid verhaal, ik begrijp dat alles 'gladjes' is verlopen en dat het grote avontuur is begonnen. Je zal ongetwijfeld je gebaren zo nu en dan nodig hebben ;-)......
geniet ervan en hou ons op de hoogte!
Groetejs Inge -
29 Oktober 2008 - 11:56
Louise:
jeetje wat een verhaal, echt gaaf hoor.
ik kreeg je bericht "van ik ben er" en kreeg gelijk de kriebels in mijn buik, zo nieuwsgierig was ik je reis was verlopen en hoe je het heb ervaren, geweldid
ik probeer je zo goed mogelijk te volgen behalve als ik op vakantie ben, doei -
29 Oktober 2008 - 11:57
Suzy:
Hoi,Eliza.Even een korte reactie.Je bent veilig en wel aangekomen en hebt ook al een nachtje "geslapen"in de US.Wil jij doorgeven: jouw nieuwe adres ,want dan kunnen we ook schrijven op de oude manier,via "tanta pos" IK hoop gauw weer wat van je te lezen, ben erg benieuwt! Groetjes -
29 Oktober 2008 - 12:51
Tante Ria Bazen:
Hoi Elisa,
Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen !!
We hebben met veel plezier het verslag van je reis naar de "STATES"gelezen ,en we volgen je op de "voet". groetjes Tante Ria -
29 Oktober 2008 - 13:02
Anika:
Hee Elies,
Wat heb ik aan je gedacht zeg, fijn om te horen dat alles goed is gegaan; afscheid, je reis en aankomst! Zo te zien kun je daar gewoon internetten als je wilt en lekker veel typen :-).
Heel veel plezier met je kamer inrichten en wennen aan je nieuwe thuis!
Liefs x Anika -
29 Oktober 2008 - 13:15
Debbie:
Hey Elisa!
Wat goed te horen dat je veilig en wel in de USA bent!!!
Leuk om te lezen wat je allemaal beleefd, veel plezier!!!
Groetjes Debbie -
29 Oktober 2008 - 13:20
Marielle:
heey elisa,
fijn dat je goed ben aangekomen:D
maar dat met al die formulieren in vullen, en al die problemen, hebben wij ook altijd, echt om gek van te worden:P
maar is je kamer ook leuk?
kusss Marielle -
29 Oktober 2008 - 14:01
Nancy:
Jaaa...Elisa is goed aangekomen! Fijn! Heb toch wel de hele dag gisteren en vandaag aan je gedacht! Fijn te lezen dat alles goed is gegaan. Uiteraard lees ik je ook mee!
Liefs, Nancy -
29 Oktober 2008 - 15:10
Leanne:
Hoi Elisa,
Je bent er!! Gelukkig viel het door de douane komen mee. Leuk om te lezen dat je zo'n leuk welkom had. Ben benieuwd naar het volgende bericht.
xxx Leanne -
29 Oktober 2008 - 16:27
Wil Van Der Ham:
Hoe krijg je die koffers volgend jaar terug? Beetje jokken mag wel hoor. Gewoon weer op die ene zin wijzen.
Je klinkt ondanks de turbulentie erg enthousiast. Leuk om te lezen allemaal. En wat een geweldig huis om te zien. Wow, echt gaaf!
Wil -
29 Oktober 2008 - 16:31
Arenda:
he toppertje,
zo wat een leuk verhaal om te lezen en wat fijn dat alles goed is gegaan. geniet van je tijd daar en tot horens xxx arenda -
29 Oktober 2008 - 17:17
Mamma:
e Eliesje, Bij thuiskomst na m'n werk bij Kitty, van pappa gehoord dat je een goede reis hebt gehad, met wat tegenwind. Fijn bericht!!!
Gisteravond om even 11 uur computer opgestart om te kijken of je al geland was, doet de computer het niet!Paniek, in gedachten stond ik al in l'hage voor een laptopje.
Jij weg, computer van slag, wij van slag, dus ik miste je al meteen.
Computer geaaid en gevraagd of die ons niet in de steek ging laten.
Hij kreeg van ons een nieuwe kans en dat wou ie wel, gelukkig.
Maar Washington airport ging ons niet vertellen of je al was geland. Weer paniek. Weer wachten, maar ik moest vandaag werken dus ook slapen, daarom mocht voor deze ene keer de telefoon naast me slapen, ja, pappa ook hoor! Vanmorgen sms gekeken en ja hoor je zat al in het vliegtuig bij het raam. (beetje laat gekregen de sms) Gelukkig krijg ik op m'n werk geen kans om te denken/tobben (dom werk).
Maar zoals gezegd vertelde papa het goede nieuws bij thuiskomst. pff, gelukkig.
Je schrijft over de douane op Schiphol maar dat is (volgens mij)de Nederlandse en kwam je in Washington pas de Amerikaanse controle's tegen.
Hoe kan het nou dat Willemien 3,5 uur op je heeft staan wachten? Was ze zo ongeduldig en hield ze het thuis niet meer uit?
Gisteren na Schiphol nog bij Gemma geweest, was heel gezellig.
Pappa is nu bij Luc en Tobias kijken en ik ga nu mosselen koken.
Ik heb skype nu aan staan maar je bent er niet, straks weer proberen.
Geef Lise een knuffel, groet Willemien en Marcel en voor jou een dikke pakkert oftewel we gaan even hangen.
XXXXX Liefs mamma -
29 Oktober 2008 - 17:51
Marjolein:
Hey Elies,
Goed om te lezen dat de reis voorspoedig is verlopen! En wat fijn dat ze al op jou stonden te wachten op het vliegveld! Enne..over die douane, die controle is ook heel streng als je de VS weer uit gaat (tenminste in NY), dus dat hoef je pas over een jaar mee te gaan maken!
Geniet ervan meis!
X Marjolein -
29 Oktober 2008 - 18:35
Joris:
Hoi Elisa, wat een ontzettend leuk verhaal heb je al geschreven zeg. Dinsdag heb ik best wel vaak aan je gedacht en of je een goede reis zou hebben, maar gelukig is dat wel het geval geweest. Ik hoop dat je een ontzettende leuke tijd in de States hebt en we volgen jou verhalen uiteraard ook hier op de voet. Groetjes!!!!!!!!! -
29 Oktober 2008 - 19:26
Krista:
Hoi stoertje! Wat leuk al iets van je te horen! Ik ben heel blij dat je veilig bent aangekomen. Heb ook veel aan je gedacht gisteren!
Genietze! Liefs, Krista -
29 Oktober 2008 - 19:27
Rob & Kitty:
Heel leuk verslag en gelukkig goede berichten. We blijven meelezen in een inmiddels wit Zwitserland. Groetjes. -
29 Oktober 2008 - 19:50
Femke:
Hee Elisa,
Ik ben blij dat het allemaal goed is gegaan en dat het afscheid je meeviel! Ik hoop dat je nieuwe huis gauw je nieuwe thuis wordt! En aan het aantal reacties te zien zijn er veel mensen die op een berichtje van je zaten te wachten!
We zullen je blijven volgen!
Groetjes, Femke. -
29 Oktober 2008 - 20:58
Rianne:
hee Elisa
gelukkig dat je goed bent aangekomen ondanks alles wat er is gebeurd enzo.
maar je hebt dan wel al meerdere stukjes van Amerika kunnen zien;)
het weer daar is iig niet veel beter dan hier maar ik denk dat t daar over t algemeen wel drukker is?
xxx rianne -
30 Oktober 2008 - 07:09
Laura:
Wat ben je toch weer een mazzelaar!! En "per ongeluk" toch bij 't raam en dan ook nog eens superdeluxe een beeldscherm op de stoel voor je!!! (Wat heb ik fout gedaan??? ;)) Nou meis, hoop dat Lise een beetje lief voor je is ;) maar volgens mij komt dat helemaal in orde! Ik kijk uit naar je volgende verhalen (goed trouwens om te lezen dat het nu al helemaal leuk is allemaal :D)!
Veel liefs Lau -
30 Oktober 2008 - 09:10
Claudya:
Hi Elisa,
Fijn dat alles goed is gegaan. Je had genoeg mentale steun die bewuste dag, want iedereen op puk dacht aan jou!! Wij blijven je "volgen"! Groetjes, Claudya -
30 Oktober 2008 - 19:05
Marije:
Wat heerlijk dat je zo snel een verhaal op je site hebt gezet. Super leuk om te lezen! Ik wacht met smart op de volgende. Ik heb je site onder een snel knop gezet bij mijn favorieten, zo kan ik je een beetje in de gaten houden ;-)
x Marije -
30 Oktober 2008 - 19:22
Tessa:
Wow, wat een lang bericht allready! Heerlijk!
Geweldig die 64 kilo! We zaten zaterdag al: zoveeeeel?! Hahaha...
Wat moet jij gedacht hebben toen je met dat Amerikaanse meisje sprak, hihi.
Het lijkt me erg moeilijk inderdaad om je aandacht bij de films te houden als je weet wat voor spannends je mee maakt :D...
Wat prettig dat de douane vriendelijk tegen je was, ik heb wel eens anders mee gemaakt! En wat betreft de temperatuur: daar is t niet veel anders dan hier!
Nou meid, tot je volgende bericht!
Liefs -
01 November 2008 - 21:23
Evelien:
Fijn dat de reis zo voorspoedig gelopen is!De rescue en de melatoline hebben gezien je goede slaap ritme, goed gewerkt, daar ben ik blij om.
Leuk dat je zelf je kamer mag inrichten.
En fijn dat Lise je nu wel herkend en dat het zo leuk is met haar.Leuk om je uitgereide berichten te lezen.