(Er op) uitgaan, Kolonisten van Catan. Sinterklaas - Reisverslag uit Chevy Chase, Verenigde Staten van Elisa Valk - WaarBenJij.nu (Er op) uitgaan, Kolonisten van Catan. Sinterklaas - Reisverslag uit Chevy Chase, Verenigde Staten van Elisa Valk - WaarBenJij.nu

(Er op) uitgaan, Kolonisten van Catan. Sinterklaas

Door: Elisa

Blijf op de hoogte en volg Elisa

07 December 2008 | Verenigde Staten, Chevy Chase

Hoi allemaal,

Het is al weer even geleden dat ik een bericht op deze site heb geschreven.
Het is Thanksgiving geweest. Hier heb ik niet heel veel van meegekregen, behalve dan dat bijna alle winkels dicht waren en het een extra lang weekend was. Ik heb een beetje de omgeving verkend. En kolonisten van Catan gespeeld en heb er een beetje een verslaving aan over gehouden. Echt erg leuk! Vrijdags ben ik op de fiets naar de winkels gereden van Montgomery Mall. Vanwege 'black friday'. De koopgekte na Thanksgiving, met hoge kortingen. Veel winkels gingen al om 4 uur 's nachts open.Het zou extreem druk zijn. Ik ben pas om 11 uur gegaan hoor, maar heb wel iets meegekregen van de gekte. De kortingen vielen bij mij alleen wat tegen. En het passen lukte niet echt, rijen en rijen voor de paskamers. Maar ben wel een ervaring rijker. Misschien hadden jullie gehoord dat in New York een medewerker onder de voet is gelopen bij de opening van de winkel. En overleden. Gaat wel ver!

Ik heb vorige week maandag gevolleybald. Een avondje wedstrijdjes spelen. Pick-up wordt het genoemd. Dus geen training of echte competitie. En dat voor 25 dollar voor een jaar. En op die manier wellicht ook weer nieuwe mensen ontmoeten.

De Engelse les, daar ben ik deze week wat positiever over. Er waren maar 5 studenten en dan werkt dat toch prettiger dan met 10-12. Meer persoonlijke aandacht en tempo.

Vrijdagavond ben ik naar de nieuwe James Bond gaan kijken, samen met Charlie. De Duitse au-pair met wie ik wel regelmatig smste en wilde afspreken, maar niet eerder was gelukt. Erg leuke avond gehad. Zij is 19 jaar en je mag hier tot 21 jaar niet in de kroeg komen. Dus we hebben koffie gedronken bij Cosi's. (soort Starbucks, maar dan goedkoper)

Zaterdag was het Sinterklaasfeest op de ambassade. Veel Pieten en een wat aageschoten-klinkende Sinterklaas... Ik heb daar ook de Nederlandse ambassadeur ontmoet. Aardige vrouw. Marcel kent haar al langer, ook vanuit NL. Lise vindt de Sint en alles nog niet zo heel boeiend, tuurlijk wel de taaitaai en ze was wel onder de indruk van Zwarte Piet, van wie ze een cadeautje kreeg. Ik vond het wel even leuk om al die blije kindergezichten te zien en de Sinterklaasliedjes te horen. En ik hoopte meer au-pairs te ontmoeten, maar viel tegen (dat ze nou geen 'au-pair' op hun voorhoofd hebben staan, beetje jammer.)

Wij hebben er hier in huis eigenlijk niets aan gedaan. Behalve het eten van de kruidnootjes en chocoladeletter die we hebben gekregen vanuit Nederland!
En uiteraard heb ik wel (Sinterklaas)liedjes voor Lise gezongen. Als we bijvoorbeeld gaan fietsen (wat ze erg leuk vind) dan zing ik onderweg. En meestal gaan we daarna even spelen in de speeltuin. Waar ik haar vervolgens met moeite weer uit mee kan nemen naar huis! Maar 'laatste keer' begint ze nu een beetje te snappen! Maar het toch nog een keer proberen hoort erbij!

Donderdagavond ben ik met een stagiar van de ambassade en een vriend van hem wat gaan drinken in een Irish pub. En weer wat meer geleerd over de gebruiken in Amerika.
De serveersters krijgen maar 80% van het minimumloon. De rest moeten ze verdienen met fooi. Dit is dus ook 20%. Als je een drankje van de kaart besteld zie je een prijs staan, maar daar komt dus eerst nog 6% tax (belasting) bij en vervolgens 20% fooi....En als je met meer dan 5 mensen ergens gaat eten wordt dit percentage al bij je bedrag opgeteld. Dus dan goed opletten dat je niet nog een 20% fooi geeft!
De jongens vroegen aan me wat ik allemaal al had gedaan en gezien. Dit bleek erg weinig in vergelijking met wat zij hebben gedaan. Maar zij zitten al via hun werk en studentenhuis meer tussen leeftijdsgenoten. Ik moet het meer opzoeken en vind het op zich prima om dingen in m'n eentje te ondernemen, maar niet alles en altijd! Dus daar wil ik wel echt snel verandering in.
Op zich ken ik nu al best wat meiden, maar die vragen/kunnen allemaal de vrijdagavond en vervolgens kunnen ze de rest van het weekend niet....

Vandaag (zondag) zou ik samen met Ivana, een au-pair uit Bosnie, naar The Mall gaan. Het culturele centrum in Washington met allemaal bezienswaardigheden en musea er langs. Helaas smste ze dat ze ziek was. Ik ben toen alleen gegaan. Het was ijs en ijskoud, voornamelijk door de wind, maar wel mooi weer. Ik ben de Botanische tuin in geweest, waar naast de bijzondere bloemen en planten ook een schattige kerstdorp stond met treintjes, mooie huisjes en de monumenten in het klein erbij. En heb over de mall gelopen en een kijkje genomen in het smithsonian associates art collectors program. Kunst uit alle delen van de wereld. Afrikaans textiel, Japans keramiek. Het was allemaal best mooi en het was vooral ook lekker warm binnen!!
En alles is gratis toegang.

Nog iets meer dan 2 weken en dan komen mijn ouders al en is het alweer bijna Kerstmis. De tijd vliegt hier echt!
Ben me al een beetje aan het inlezen en voorbereidingen aan het treffen voor een paar dagen New York. Is eenvoudig: busticket via internet boeken, 50 dollar voor een retour en 4,5 uur in de bus. Dus kost bijna niks!

Helaas, de play date gaat niet door. Ik zou morgen met Hadar, weer een andere au-pair/nanny, afspreken. Haar kindjes konden dan met Lise spelen en ik met haar kletsen (in het Engels) maar ze belt af. Wat is dat toch? Al die mensen die afbellen/afsmsen??

Nou we gaan weer uit van het positieve en de leuke dingen die wel gebeuren en dan komt het wel goed!

Dank voor jullie reacties, mailtjes en aandacht!

Liefs, Elisa

• 08 December 2008 - 08:20

Inge:

Hoi elisa,
    Leuk weer het bericht uit de States... Beetje jammer(dat is ons stop woord de laatste dagen!)dat iedereen het laat af weten, maar echt vervelen doe je niet volgens mij! Ik zal je gauw weer es een echte mail sturen maar bedankt voor je leuke en boeiende verhalen, groeten uit leidschendam(ook koud en zonnig...) :-)

• 08 December 2008 - 11:47

Tessa:

Hai Elies,

'Black Friday' is dus niet echt voor herhaling vatbaar... Ik ben altijd gek op uitverkoop, maar als het zo moet (een medewerker overleden!!??!!!), dan hoeft het voor mij niet. Heb het ook liever wat rustiger :D!
    Wat leuk dat je je hobby hebt kunnen oppakken, hoeveel keer in de week is dit dan?
    Hoe staat het eigenlijk met je Engels? Vind je het moeilijk? Leer je het sneller nu je tussen de mensen bent?
    Wat goed dat Sint ook aan jullie hebben gedacht!
    Ik heb zoveel bewondering voor je hoe je er in staat!! Lekker veel initiatief tonen, er op uit, dingen doen. SUPER!! Jij laat je niet afschrikken!
    Fijn dat je ouders er al bijna aankomen. En super gaaf dat je naar NY gaat. Ben er zo benieuwd naar!
    Inderdaad erg vreemd dat er velen zijn die afbellen of smsen. Raar. Duidelijk heel andere types dan jij ;)!
    Meid veel plezier weer de komende tijd!
    Liefs

• 08 December 2008 - 14:32

Marielle:

heey elisa:d
    jij hebt weer veel meegemaakt:P haha ik vond het erg grappig toen ik zag staan dat je kolonisten had gespeeld, en het heel veel speelt:P
    wnt wy hadden ook die periode, echt heeel vaak. maar nu af en toe nog maar.:P maar het blijft een leuk spel;)
    maar ook leuk dat je weer volleybalt, en dat de engelse lessen zo goed gaan:P
    & eigenlijk wel erg raar dat er zoveel mensen afbellen?? hoe kunnen ze nou afbellen, als ze iets met jouw gaan doen.. ?! :P
    maar de tijd gaat idd snel!
    wij hadden trouwens ook surpr. gdaan, k weet niet of k alles hier kan zeggen(A)
    maar het was heel leuk:D
    ook sinterklaas gevierd:D met mijn oma:P
    maar bij mij op school gaat het trouwens ook goed:)
    ik heb myn rapport gehad en het zyn allemaal 6ens en 7ens volgensmij, even kijken hoor:P
    mijn laagste gemiddelde (het is het gemiddelde van dit jaar & vorig jaar)
    6.5 voor wis+bio
    en hoogste 7.9 voor eco, verder zit alles er tussen in, dus het gaat wel goed:D

maar ik spreek je nog wel op skype ofzow, xxxjes

• 08 December 2008 - 21:08

Tonny:

ha die elisa
    zijn we niet gewend hier om afspraken af te zeggen
    voor jou balen maar ik weet zeker dat je ouders niet afzeggen nog een paar nachtjes slapen en dan.... gezellig met elkaar
    vorige week was druk hier met sint schminken en zijn 6 pieten
    maar weer helemaal gezellig!!!! veel plezier daar in de US
    lieve dec groet van Tonny

• 08 December 2008 - 21:26

Anika:

Leuk weer een berichtje te lezen. Vond het ook erg leuk je laatst even op msn gesproken te hebben na onze mislukte skype pogingen.

Echt goed van je dat je zoveel contact zoekt met andere mensen! Je bouwt vanzelf wel banden op met mensen..

Succes met alles!

Spreek je.

x Anika

• 09 December 2008 - 15:39

Luc En Tobias:

hoi Elisa
    we zitten nu bij opa en oma en hebben jou verhaal gelezen. leuk wat je allemaal heb gedaan. we haden en leuk sinterklaasfeest gehaat we heben leuken dingen gekregen we begonen om 4 uur bijna iederen was er.behalven joris en susane .zondag heben we het bij opa en oma in zeeland gevierd
    groetjes van Tobias en opa en oma en Lucas

• 10 December 2008 - 19:24

Job En Z'n Mama:

Lieve elisa,
    samen met mama heb ik je op de foto op de computer gezien. Ik mis je wel op pukkie hoor. mama heeft voorgelezen dat je het heel leuk hebt.
    Een heeeeeeellllllleeeeee dikke knuffel van Job!
    (rode groep van Pukkie)

• 11 December 2008 - 12:54

Marije:

Hey elies, leuk stukje weer! En niet alleen jij leert op deze manier over America, maar door jou verhalen leer ik ook veel bij. Echt heel leuk. x Marije