Ikea, Halloween, speeltuin en Annapolis - Reisverslag uit Chevy Chase, Verenigde Staten van Elisa Valk - WaarBenJij.nu Ikea, Halloween, speeltuin en Annapolis - Reisverslag uit Chevy Chase, Verenigde Staten van Elisa Valk - WaarBenJij.nu

Ikea, Halloween, speeltuin en Annapolis

Door: Elisa

Blijf op de hoogte en volg Elisa

01 November 2008 | Verenigde Staten, Chevy Chase

Hoi allemaal,

Alweer even geleden dat ik een berichtje heb geschreven. En er is al weer een hoop gebeurd.

Donderdagavond heb ik een eerste succeservaring gehad, als het gaat om eten. Lise eet niet super goed. Eet absoluut niets dat er gezond uit ziet, laat staan proeft.
Maar op schoot, met een grote vork in haar hand heeft ze behoorlijk wat van mijn bord zitten eten. Van rijst, tot visstick, tot een stukje tonijn. Geweldig, toch! Nu nog groente en fruit.... en in haar eigen stoel. Het is en uitdaging, maar ik ga m graag aan!

Gisterochtend ben ik met Willemien naar Ikea gegaan (ja, die hebben ze hier ook en het is eigenlijk hetzelfde als in NL) daar hebben we inkopen gedaan voor mijn nieuwe kamer. Ik slaap momenteel in de logerkamer, op dezelfde verdieping als mijn kamer. Daar heb ik ook een toilet en wastafel en beneden een douche. We hebben een bureau, kast (beide wit) en een bedbank gekocht (met rode hoes) erg mooi! 's Middags zijn we met z'n drieën alles in elkaar gaan zetten, dat lukte zeer goed toen Lise sliep, toen ze wakker was wilde ze er al te graag bij zijn, heel gezellig, maar niet zo handig. Al ging ze wel op haar buik liggen met een sleutel in haar hand aan de schroef draaien. Haha. Alles staat inmiddels, maar moet nog even schoongemaakt en ingericht worden.

Daar is nog geen tijd voor geweest. Het was namelijk 31 oktober en dan wordt hier Halloween gevierd. Veel huizen zijn 'halloween-ready' versierd, met pompoenen, doodshoofden, spoken en spinnenwebben met levensgrote spinnen er in. Toen het donker werd begon het feest. Allemaal verklede kinderen kwamen aan de deur, van 2 tot 16 jaar, schat ik, en riepen: 'trick or treat' en kregen dan snoep. Sommige kinderen waren zo bijdehand en vroegen gewoon een ander snoepje dat je ook had...
Zelf zijn we ook een rondje gaan maken door de wijk, dit was gaaf. Sommige tuinen waren behoorlijk scary! Zelfs een pompoen met 'Obama' uitgesneden... hoe bedoel je ze zijn hier met de verkiezingen bezig.
Om een uur of 9:00 pm wilde ik naar boven voor het bijwerken van mijn verslag en nog een beetje rommelen, maar ben aan niets meer toegekomen.... ben gewoon in slaap gevallen....

Vanmorgen (1-11) hebben we weer lekker samen ontbeten en ben ik met Lise naar de speeltuin geweest. Met 'map' zijn we samen vertrokken. en in een keer goed gelopen!!! (yes!), we hebben ons prima vermaakt, het was super druk in de speeltuin met vooral vaders en kids. Er werd ook touwtje gesprongen (conditietraining?) gebasketbald en getennist, dit vond Lise zeer interessant om te bekijken, maar ze heeft zich ook prima vermaakt met schommelen, klimmen en glijden en ze heeft vrijwel de hele weg zelf gelopen!!! (op de laatste 250 m na, in totaal 1 km heen en weer)
Zonder dat ik er erg in had ben ik bijna 2 uur weggeweest met Lise.
Thuis gekomen heb ik even de ouders van Marcel via de webcam gezien en daarna zijn we vertrokken naar Annapolis, de hoofdstad van de staat Maryland. Hier hebben we eerst geluncht. Ik bestelde een schaal met fish extravagante.... weet ik veel... ik had gewoon zin in vis. Komt er echt een joekel van een schaal met krab, kreeft, mosselen, oesters, van alles!!! en VEEL (weer dat Amerikaanse)
Het was heerlijk, maar echt te veel. M en W hebben ook er van mee kunnen genieten. Je kunt om een doggybag vragen en het meenemen naar huis, maar we wilden nog het stadje in met de haven en winkeltjes, dus dat was niet handig.

We hebben door Annapolis, het oude centrum gewandeld, het was lekker druk, het was super lekker weer. We hebben vandaag in een shirt met lange mouwen gelopen. Zo warm! Echt relaxt (alleen 's morgens en 's nachts is het koud én dinsdag jl.)
Daarna hebben we nog met de auto rondgereden om de omgeving te bekijken en om over een enorm grote brug te rijden (Marcel vertelde dat Amerika pas te horen had gekregen dat het onderhoud van bruggen e.d. zo slecht is... en dat zegt ie als we er over heen rijden.... en bedankt...dan zit je echt relaxt in de auto...) :)haha

Weer teruggereden voor een heerlijk ijsje en daarna bijna 3 uur over de terugreis gedaan. File... op zaterdagavond... ze kunnen hier duidelijk niet ritsen... Nog een paar boodschapjes gedaan en toen naar huis. Lise was een half uur voordat we thuis waren in slaap gevallen... en daarna thuis weer in haar bedje verder gaan slapen.

Morgenochtend mag ik voor het eerst écht aan de bak! W & M gaan een wandeling maken met Thabi (de hond) dus we zullen zien hoe het gaat, maar zoals het tot nu gaat, denk ik dat het wel goed gaat komen!!

Heb inmiddels contact gehad met Michel, een ICT-er die mij een beetje kan helpen bij de aanschaf van een laptop.

O en vannacht gaat hier de winterijd ook in, dus dan hebben we weer een tijdsverschil van 6 uur.

Nog wat opmerkelijks:
het kraanwater smaakt hier naar chloor, de Amerikanen drinken dit gewoon. Wij (nog) niet!
De toiletten hebben hier een abnormale hoeveelheid water in het toilet staan. Hoe bedoel je: we moeten zuinig met ons milieu en water omgaan...
Amerika heeft 5% van de inwoners in de wereld, maar gebruiken 25% van alle energie (just facts)

Met het Engels ben ik nog niet zo heel veel in contact geweest, maar dit gaat vast nog komen, net als actie richting een school om het Engels nog beter onder de knie te krijgen.

Het gaat hier dus allemaal goed. Na een dag ben ik wel gesloopt. (Al die nieuwe indrukken kosten toch een hoop energie) Maar het is gezellig, voel me al behoorlijk thuis en Lise is nog steeds leuk. Lekker pittig, maar een heel blij meisje en dat maakt mij weer blij! Goed hè.

Tot later!

PS. mail, post en reacties zijn erg leuk! Dank jullie wel!

• 02 November 2008 - 08:12

Claudya:

Lachen!! Daar gaat je dieet van de laatste weken! Ik ben wel jaloers op zo'n hoeveelheid seafood! Jammie...!
    Veel plezier nog....

• 02 November 2008 - 08:38

Anika:

Hee Elisa,

Leuk dat je ook foto's hebt geplaatst!!

Fijn dat je kamer al behoorlijk ingericht is. En Lise is echt een leuke meid zeg. Leuk hè, om zo intensief mee te helpen in de opvoeding van zo een kleintje! Ze leren echt iedere dag weer iets nieuws.. soms duurt het alleen even voordat ze het toepassen, maar het wordt allemaal opgeslagen.

Ik ga in januari waarschijnlijk een cursus volgen over effectief communiceren met kinderen. Hierbij leer je onder andere hoe je kinderen kunt begeleiden bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, gevoelens uiten en bewustwording van hun kwaliteiten. Leuk he!

Zo te zien en te horen heb je nu definitief kennis gemaakt met de oversized borden eten, jeetje ik wist niet dat het zo BIG was allemaal. Van zo een bord kun je drie dagen eten zeg, niet normaal.

Ik vind het ook erg fijn om te zien en te horen dat je het zo naar je zin hebt daar, je ziet er gelukkig uit meid! Echt fijn.

Liefs Anika

• 02 November 2008 - 08:49

Gaby:

Ha Elisa,

Wat een leuke verhalen zeg! Ik lees alles hoor, al ben ik niet zo snel ;) Nog bedankt voor je lekkere kado en ik moest een traantje weg pinken door je lieve kaartje. Ik krijg trek van die vis schotel, mmm ;)! Veel plezier met Lise en ook de Groeten aan Marcel en Willemien van mij. Keep on writing...!

• 02 November 2008 - 09:35

Tessa:

Met jou en Lise gaat het helemaal goed komen! Geweldig dat ze zo lekker zat te eten.
    Fijn he, dat er een Ikea is, ben je toch een beetje thuis! Prachtig dat Lise ook even 'mee wilde helpen'!
    Kicken man, dat Halloween gebeuren. Echt wel leuk als je dat hier ook zou hebben! Dusse.. introduceer het eventjes als je weer terug bent :D!
    Merk jij eigenlijk veel van de verkiezingen? Het is immers bijna zover dat er iemand gekozen wordt. Wat is de verwachting daar? Obama of McCain?
    Ik geloof dat jij je portie vis voor een jaar wel op hebt, whoehahaha. Prachtig!
    Is het nu nog zo'n chaos op de weg?! Ik vergeet ook nooit meer dat het zo normaal is dat er 6-baans wegen zijn.
    Toevallig zag ik op onze (blijkbaar internationale) kalender dat de zomertijd ook in de USA stopt. Ik dacht meteen aan jou, omdat je het van de week nog niet wist.
    Nou meid, tot Skype (heb bij de HEMA een koptelefoon voor 4 euro gevonden! It's a bargain :D) of tot waarbenjij.nu! Hihi...
    Liefs

• 02 November 2008 - 16:08

Pappa:

Weer een leuk verslag van de belevenissen. Op deze manier ben ik er bijna zelf. Je kunt zien dat je overal van geniet. Heel veel succes met de "echte start" in je baan. Sinds gister ben ik helemaal alleen. Mamma sms'te dat zij zaterdagavond om 10 uur, via een stop in Maatricht, op Gran Canaria waren geland. Vandaag Woej ritten gereden en morgen weer. Van verschillende kanten is mij aangeboden om te komen eten dus vereenzamen zal ik niet. Heel hartelijke groeten aan Willemien, Marcel en Lise en tot de volgende keer.

liefs, pappa

• 02 November 2008 - 19:28

Wilvanderham:

Leuk die foto's. Wat een heerlijk kind die Lise. Ik merk geen spoor van heimwee bij je, dus dat gaat wel goed.

Wil

• 02 November 2008 - 19:50

Lottie:

ha die buurmeis...klinkt allemaal goed en leuk! Wow jij gaat natuurlijk die verkeizingen van dichtbij meemaken...bijzonder hoor! Genietze en veel liefs Lottie

• 02 November 2008 - 20:26

Nanda:

Hoi Eliza,

Ik heb genoten van je verhalen.
    Een schatje hoor die Lise, en haar ouders zien er ook aardig uit. Jij gaat het heel erg leuk vinden het komend jaar!!!

ik kijk al weer uit naar je volgend avontuur! Veel plezier en GENIET!!!

groetjes,
    Nanda

• 02 November 2008 - 20:46

Elisa Valk:

Hoi, ook een reactie van mij op jullie reacties: wat merk ik van de verkiezingen? Er staan overal bordjes met obama/biden en mc cain/palin. Er zitten sticker op auto's en er stonden gisteren zelfs mensen op straat stickers en vlaggetjes uit te delen. Zo ver gaan ze dus.... en er zal heel veel op tv te zien zijn, maar ik heb zelfs nog bijna niks gekeken. Alleen Flikken Maastricht.... op BVN. haha
    Snelwegen zijn meestal 4 baans wegen. Heb nog niet alles gezien. maar het ziet eruit of alles mag, zowel rechts inhalen als bellen in de auto.
    Kamer is vandaag schoongemaakt, met hulp van Lise. Ze kan goed schoonmaken (heeft ze dat op Pukkie geleerd, thema hygiëne?) en ben bezig met inrichten.
    later weer meer info en foto's.

Nogmaals dank voor jullie reacties
    x elisa

• 03 November 2008 - 14:21

Susanne:

Lieve Elisa,

Ik vind het echt geweldig om je verhalen te lezen. Je bent er nog maar hththebt al zoveel gezien en beleefd!
    Je kamer wordt vast erg gezellig met die lekkere rode bedbank erin. Fleur de boel maar lekker op!
    Hoe is het nu om echt aan het werk te zijn daar in de States? We lezen het vast wel weer op je volgende update.
    Geniet maar lekker van alle belevenissen en probeer ook een beetje van de verkiezingen mee te krijgen. Komt niet vaak voor dat je dit van zo dicht bij kan meemaken!

Liefs en tot je volgende berichtje.

Susanne
    en knuffels van Martijn en Ruben.

• 03 November 2008 - 17:14

Han En Marjolein:

Wat een goede berichten allemaal!Leuke foto's ook Elisa.Veel plezier!
    Han en Marjolein

• 03 November 2008 - 17:37

Leanne:

Hoi Elisa,

Leuk die foto's! Vooral die foto van het seafood. Wat een hoeveelheid. Lekker genieten!!

xxx Leanne

• 04 November 2008 - 09:21

Tonny:

wat een heeeeeerlijk supergezellig vakantieverslag maar nu het echte au-pairwerk!!!!
    lieve gr tonny

• 04 November 2008 - 11:11

Paul En Anneke:

hoi elisa
    wat gaaf wat je allemaal al beleeft hebt. ik heb je verhaal zitten lezen het lijkt wel een boek.
    het lijkt wel of je er al heel lang bent en je hebt je heel snel aangepast. zijn er veel dingen anders dan in nederland? heb je zelf ook al auto gereden? wij vinden het heel leuk om je belevenissen te lezen.
    heel veel plezier verder en we blijven je volgen.
    gr. paul en anneke.

• 09 November 2008 - 11:27

Ini:

Hoi Elisa, na een weekje vakantie met je moeder en je tantes moest ik er even voor gaan zitten hoor, om al die leuke berichten weer "bij" te lezen.Ik heb er weer van genoten. Allemaal gezellige ervaringen en goede plannen. Geniet er van. Van je moeder zal je wel een uitgebreid vakantie verslag krijgen, maar ik verklap vast dat we het weer erg naar ons zin hebben gehad en veel gelachen. Waarover ??? Relaxet ! en dan kun je lachen om niets. Het weer was tamelijk bewolkt, nogal veel wind aan de kust, maar de temperatuur was heerlijk. Daarom zijn we er ook met een auto op uit getrokken. Erg mooi.
    Verder laat ik de rest door je moeder vertellen, anders weet zij niet wat ze jou moet schrijven. Haha!

Heel veel groetjes en tot de volgende keer.
    tante Ini

• 09 November 2008 - 20:02

Mamma:

tante Ini heeft al wat verklapt maar ik had je gisteravond al wat verteld over onze belevenissen en dat we zo schandalig veel hebben gelachen, waarom? dat kan ik hier natuurlijk niet melden dat snap je. Aan praten zijn we niet toegekomen, ja wat is nou 1 week. Daarom gaan we over 2 weken evalueren, foto's kijken, tapas eten, nagenieten en bijpraten.
    Heerlijk dat jij het naar je zin hebt en dat kleine Lise je zo lekker bezig houdt zodat ik dat nu niet hoef te doen, haha. Ik verheug me al op Kerstmis bij jou in Amerika, nu ik die enorme hoeveelheid vis heb gezien op je bord, wat zullen we smullen!!
    Donderdag komt Martijn logeren en hij heeft gevraagd of hij dan bij opa en oma op de computer naar t. Elisa mag kijken. Gaan we doen natuurlijk en vrijdagmiddag zijn Mels en Noor hier ook dus die krijg je ook via de webcam. Wat een techniek he.
    Heb van Susanne net gehoord dat je bent gaan lunchen (denk aan je omvang). ik ga nu tv kijken en komende week veel werken (buiten de deur).
    Groetjes aan Marcel,Willemien en Lise en laat Marcel niet te veel over die enge bruggen rijden!
    XXX mam