Alleen op pad - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Elisa Valk - WaarBenJij.nu Alleen op pad - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Elisa Valk - WaarBenJij.nu

Alleen op pad

Door: Elisa

Blijf op de hoogte en volg Elisa

05 Januari 2012 | Nieuw Zeeland, Wellington

Hoi allemaal, Gelukkig nieuwjaar!

Poging 3 om een verslag te schrijven. Erg jammer dat mijn hele verhaal al 2x verdween... :(

Na een tijdje niets van me te hebben laten horen zal ik jullie weer even op de hoogte brengen van mijn reiservaringen en ontwikkelingen :)

Ik ben alleen op pad sinds vrijdag. Dat was wel even slikken. Was heel gezellig met Cait en haar familie. Heel luxe! Werd overal naar toe gereden. Veel gezien en gedaan. Heel lekker gegeten en goede slaapplekken!

- op het strand. In hoge golven body surfing gedaan. Gevolleybald op het strand en gerelaxt.

- gevaren! Ruwe zee. En ik mocht zelf ook even aan het stuur. Hoe cool! Maar ging heel hars over golf heen. We werden gelanceerd! Wow! Oeps! Adrenalinekraan VOL OPEN! :)

- gekampeerd. Kaartspel gespeeld. Lol om mijn Engels gehad. Ze snappen me goed, maar zeg het soms 'grappig'. Mijn voet sliep. Dus ik zeg: my feet is sleeping.' Maar dan zeg je dus: 'my foot has gone to sleep!' Aha! Dus toevoeging voor het grappige Engelse woordenboek Willemien ;)

- hot water beach. Er komt letterlijk heet water onder het zand vandaan. Bi-zar! Gat graven en erin zitten (heel druk: het leek wel een dag Scheveningen met veel Oosterburen) ;)
- auto gereden. Met Cait naast me. Even wennen: andere kant vd weg, stuur ad andere kant vd auto en richtingaanwijzer ook. Dus de ruitenwisser heeft diverse keren aan gestaan! Whahaha. En dat terwijl het niet eens regende op dat moment....

Want we hebben wel best wat koude en regenachtige dagen gehad waar ik niet echt blij van werd :(
Ook tijdens Dagje Rodeo kijken: mensen die 8 sec op een wild bewegend paard Of stier proberen te blijven zitten. Lukt er maar een paar. Zit je daar de hele dag onder je paraplu en dikke trui en jas aan. Maar wel even rustig zitten. Ook wel nodig! Is al wel gebleken dat een break en rust op zijn tijd heel fijn is!

New year's Eve gevierd in Wellington. De hoofdstad van NZ. Middag in museum Te papa, veel geleerd over NZ. Natuur, aarsbevingen, geschiedenis en maori (zeg: Mori) goede dagbesteding!

Diner met hostelgangers. En naar de kade voor vuurwerk. Maar helaas vanwege regen die hele dag was het gecanceld. :( en het was al 12 uur voordat we t in de gaten hadden. Wel gedanst en drankjes gedaan. Maar echt gevoel van oud en nieuw? Nee.

Met Ferry naar het Zuidereiland gegaan en Ik heb een magic bus pass gekocht. Ik ga 2 weken per bus reizen en ze brengen me naar de veelbelovende hoogtepunten en kunnen hostels en activiteiten voor me boeken! Goed geregeld! En hele aardige behulpzame buschauffeurs. Die ook onderweg het een en ander vertellen!
Bevalt me wel!

Twee en halve week onderweg en op een gegeven moment vond ik het allemaal even niet zo leuk en mooi. Maar lang leve contact met hele lieve mensen in NL, positieve boost, Marco Borsato, slaap en wat watervallen nabootsen en daar komt het zonnetje achter de wolken vandaan! En dan is alles zoveel mooier en leuker!!

Ik sta op het punt om weer verder te gaan naar Greymouth. Zuiderlijker. Ik hoop dat het weer daar net zo goed is als hier zoals het gisteren was. Eindelijk zomer en warm. (dit valt nl nog al tegen de laatste week: die regen en kou :()

Maar 4-1:Topdag! :D
Ik heb gewandeld en gekajakt in het Abel Tasman national park. Ja daar word ik blij van! Mooi helder, groen blauw water! Witte stranden en veel groen op de eilanden en kust. Blauwe lucht! Zon! Net als op de foto's! En dan loop je daar zelf. Door soort jungle achtige omgeving!
Om 6 uur opstaan is dan zeker de moeite waard!

Met 1 Duits meisje die hetzelfde
Programma volgde als ik. En ja ze zijn er : hele saaie, meningloze reizigers! Ik heb er een ontmoet. Maar goed daardoor wel heel veel van de omgeving kunnen genieten!

Super mooi zonnig weer. Dat ze daar al in geen weken hebben gehad. Dus mazzel! Heerlijke lunch. Even gezwommen in dat heldere water! En
Toen kajakken! Jee! Wow! Zeehonden gespot! En grote zeester zelfs vastgehouden (klein gruwel momentje wel) en gezeild! Zeil vasthouden met 4 andere mensen en gaan. Cool!
Na 3 uur wel blaren vh geroei. Minder jee! :);)

Ik heb zojuist een skydive geboekt! Whaaaaaa!! In Wanaka. Schijnt spectaculair te zijn. Laat ik daar nou van houden. Joehoe!! Ik heb er zin in!

Wat is Nieuw Zeeland mooi en vol mogelijkheden!
Mensen ontmoeten gaat makkelijk. Maar wel veel oppervlakkig contact: waa kom je vandaan? Waar ga je naar toe? Hoe lang ben en blijf je?
dus een mooi diepgaand gesprek kan ik erg waarderen en even op teren! Met een NLse vrouw uit Alphen! :)

Nog even een kort opsomlijstje:
-veel Duitse backpackers. Sommige gelukkig wel boeiend: lifters (Hitchhikers) mooie verhalen!
-veel groen. Groen en nog meer groen!
-veel water
-erg blij met oordoppen!
-veel herinpakken van tas. Maar goed te doen:)
-zonnebrand tube 1 bijna leeg ;)
-mooie omgeving
- al veel foto's gemaakt!

Tot later!
Dank voor leuke lieve reacties van jullie!

• 05 Januari 2012 - 04:34

Anneke:

hoi elisa,niet normaal wat jij allemaal daar beleeft wel heel erg gaaf.
    Als je weer terug in Nederland bent moet je zeker een boek gaan schrijven.
    Blijf lekker genieten van alles en wij reizen weer met je mee met je gave verhalen.

Gr. van Paul en Anneke.

• 05 Januari 2012 - 05:40

Laura:

Gelukkig, blij dat je weer "blij" bent!! Waar Marco al niet goed voor is ! Man wat word ik weer jaloers als ik alles zo lees, heb twee jaar geleden een belangrijk stuk gemist hoor ik al... Nou meis geniet er van!!

Liefs lau

• 05 Januari 2012 - 06:33

Ellen:

Hoi Elies,

Heerlijk verhaal om te lezen tijdens mijn ontbijt terwijl het buiten mega stormt.
    Ik zal eerlijk zijn: ik kan niet wachten tot je weer thuis bent want ik wil hier alles over horen en zien!!!!!
    Maar ga jij eerst nog maar even skydiven en van de natuur genieten en hopelijk de zon!
    Ik zei nog zo......: werk aan je Engels voordat je daarheen gaat ;) haha
    I am SOOOOO proud of you!!!! On the other side of the world alone :) respect.
    Reis & enjoy alles dubbelop, ook voor mij!!! Veel foto's maken he :-)
    heel veel knuffels!!!!!!!!

• 05 Januari 2012 - 09:17

Ria Bazen:

Hoi,hoi,Elisa zijn er nog dingen op je lijstje van to do ? Zo te horen en te lezen haal je alles uit de kast om alles mee te maken ! Heerlijk om je weer te horen! Meid,genieten maar !
    Groetjes uit een winderig rotterdam

• 05 Januari 2012 - 11:02

Marielle:

gaaf bodysurfen :)

en haha wat grappig met dat hete zand! wel vet!

& leuk kajakken, en zeehonden zien & allees:D

jij hebt t zo te horen wel naar je izn & t klinkt allemaal suuuper leuk om te doen!

& woow skydiven? ik doe het je Niet na!

heeeel veel plezier;D!

xxx mariëlle

• 05 Januari 2012 - 11:03

Sandra:

STOER! Geniet ervan!
    XO

• 05 Januari 2012 - 14:16

Pappa:

Wat een belevenissen allemaal!1 En wat een ervaringe doe je op. Wij leven met je mee. Hier was oudjaar heel rustig. 's Nachts even op het pleintje geproost met iedereen die er was. Birgit Goode heeft de Nieuwjaarsduik gedaan en heeft dank zij sponsoring bijna 600 euro opgehaald voor een kinderhuis in Uganda (gaat uit van haar kerkgenootschap). Verder gaat hier alles goed. Straks komen Ruben en Mels een nachtje logeren. Morgen komen Martijn en Noor ook een nachtje. Leuk dat Ronald ons op Nieuwjaarsdag heeft gebeld.

Heel veel succes met alles wat je meemaakt en tot horens. kus, pappa

• 05 Januari 2012 - 20:58

Dolf&Lidy:

Hallo Elisa het is genieten van je reis verslag.wat jij daar allemaal doet en beleeft,het is niet te geloven. geniet er nog maar lekker van. groetjes.

• 06 Januari 2012 - 03:20

Marcel:

Hi Elisa, mooi om te lezen allemaal. Wij hebben het voorrecht om straks als eersten je verhalen te horen. Ben vooral benieuwd naar de aarsbevingen. Of zijn die voor het grappige Nederlandse woordenboek? ;-)