aankomst en Kiwi experience :D - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Elisa Valk - WaarBenJij.nu aankomst en Kiwi experience :D - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Elisa Valk - WaarBenJij.nu

aankomst en Kiwi experience :D

Door: Elisa

Blijf op de hoogte en volg Elisa

25 December 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Tijd vliegt. Het vliegtuig ook!
24 uur voorbij gevlogen. Ik krijg zo'n stoer en goed gevoel van het feit dat ik dit doe en kan. Het kan namelijk al niet meer stuk! I did it! I made it to DC and I made it from there to NEW ZEALAND!

Prima vlucht. Best redelijk geslapen. Aankomst om half 6 in de ochtend. Prachtig blauwe lucht! Best warm. Even later wel wat wolken. Maar ook de zomerzon. Dag van aankomst: start van de zomer! Best lange wachttijd op het internationale vliegveld Auckland.
Maar goed gebruikt door met Nederland te skypen. Ik zal je wat moois vertellen. De verbinding was zo goed! 5x beter dan wanneer ik vanaf m'n eigen huis in NL bel ;)
Gek idee. Aan de andere kant van de wereld.

Al leuke gesprekken met NZ-er en Duitsers die me min of meer voor gek verklaren: 6 uur wachten op laatste stukje (30 min) naar Hamilton. Met de auto is t n uur.....

Inmiddels een super tijd gehad. Bij de beide families van Cait. 3 kerstdiners eigenlijk. Heerlijk. Luxe. Leuke, hele lieve mensen. Echt Christmas gevierd. Met cadeautjes onder de boom, stocking (sok met cadeau) een hele familie happening.

Cait laat me veel zien al van het noorder eiland. Ik heb gezien: geiser, kokend water in de grond, kokende modderpoel, mooi weer, zwart (vulkanisch) Zandstrand, mooie heuvels, Maori cultuur met optreden, paua (mooie schelp waar sieraden van gemaakt worden) veel lol, alleen maar Engels praten. Zo goed! Ik leer zo veel. Ook veel lol om mijn uitspraak van sommige woorden, m.n plaatsnamen.

Ik heb geholpen met een schaap te scheren, gezaagd met een duo-handzaag, koeien helpen melken! Heerlijk die stront over je broek ;)

Heerlijk eten hier! Kip, kalkoen, zalm, mosselen (joekels) salades, pavlover (soort merinque) hoe schrijf je dat? vers fruit

Gezwommen in zee op 22 dec. In het zwembad en waterballonnen gooien met neefjes en nichtjes van Cait op 25 dec. Bizar! Cool! Heerlijk!

Nu op Kippenboerderij van vader. Morgen naar het strandhuis van hun. Ik ga naar warm water zee en nog meet moor dingen. Weet de naam even niet. Op 30 dec dan echt ALLEEN op pad. Bus en hostel in Wellington (hoofdstad) zijn geboekt! 8,5 uur in de bus.

Aardbevingen in Christchurch zijn op het Zuidereiland aan de oostkust. Hier helemaal niets van gemerkt.
Jetlag. Bijna niet.

Goed dit was even een soort opsomverhaal na aantal dagen en minder internet. Komende dagen ook geen internet! (strand)

Goed insmeren! Ja zal ik doen! (gat in de ozonlaag) en jullie hele fijne kerstdagen. Ik denk aan jullie en geniet hier lekker verder van de TOTAL KIWI EXPERIENCE!

Tot later!

• 25 December 2011 - 11:11

Anneke:

Je bent zeker stoer en dapper ik weet niet of ik het zal durven wat jij allemaal doet.
    Wij wensen je een hele fijne kerst toe op het strand hier is het minder warm maar wel af en toe een zonnetje.

Fijne dagen
    Gr. van Paul en Anneke.

• 25 December 2011 - 16:09

Mamma:

voor jou en alle lieve mensen daar een heel gelukkig kerstfeest en veel plezier op het strand.

liefs,x mamma

Lottie:

Wow wat heerlijk! Geniet ervan en van je avontuur alleen. Liefs

• 26 December 2011 - 06:23

Sandra:

He Elis, AWESOME verhaal. GENIET! Voor jou en Kate ook een fijne kerst en een goede jaarwisseling!

XOXO Sandra

• 26 December 2011 - 13:04

Anika:

GAAF!! Hele fijne kerst daar aan de andere kant van de wereld!! Liefs

• 26 December 2011 - 13:11

Dolf & Lidy:

Wij wensen je nog vele zonnige dagen toe en geniet ervan. Vanaf hier alvast een goede jaarwisseling gewenst.

Groetjes!

• 26 December 2011 - 20:48

Gülay:

Lieve Elisa, wat stoer van je zeg!
    Fijne jaar wisseling en een hele kleurrijke 2012!

• 27 December 2011 - 13:32

Ellen:

wow wwoooow wwoooooow WOW WOOW WOOOW! dit was mijn vergrotende trap opsomreactie :-)

• 31 December 2011 - 13:42

Nanda:

Jeeeee elisa wat stoer!!! Klinkt allemaal super leuk!! Nog heel veel plezier & geniet ervan!!! :D

• 02 Januari 2012 - 13:25

Corrie Remmerswaal:

Hoi elisa,

Allereerst een ontzettend gezond, voorspoedig en reislustig 2012.
    Heel leuk om je reisverslag te lezen.
    Ontzettend stoer wat je aan het doen bent.
    Geniet er van en ik blijf je volgen.

• 02 Januari 2012 - 23:02

Ria Bazen:

Hallo Elisa,

Allereerst een heel gelukkig en gezond 2012 !!!
    Wij blijven je volgen en genieten iedere keer weer van je verslag !!

• 04 Januari 2012 - 16:52

Marissa:

Hoi Elisa,

Gelukkig nieuwjaar!
    Zo te lezen heb je een leuke Kerst gehad en geniet je van alle leuke dingen :). Mooi! Vooral blijven genieten!

Doeiii

Groetjes Marissa